Blogginlägg

Mina senaste blogginlägg

Chokladtryffel med havssalt

Den här tryffeln kom jag på som tillbehör till en stark kaffe när jag skrev en nyårsmeny och ville lägga till något som piggar upp när matkoman kickar in;) Den passar såklart som pricken över i´et på alla vinterns middagar, det är också härligt att slänga in något...

läs mer

Prinskorv med tryffelmajonäs

Har du också prinskorvar över från julen? Skippa senapen och bjud på minikorv med bröd med lyxig tryffelmajonäs och rostad lök! Perfekt som ett litet snack eller som en del av en mingelbricka eller av en större buffé eller meny. Prinskorv med bröd och tryffelmajonäs 8...

läs mer

Lättlagat med Jessica Frej – Semmelkaddkaka

Gott nytt år på er! Jag hoppas att ni firade in det nya året precis som ni önskat och att ni har fått en härlig start på det nya året. https://youtu.be/nx-3fG1LbQg Idag i Lättlagat med Jessica Frej bjuder jag på en av mina semmelfusions semmelkladdkaka! Av allt jag...

läs mer

Året som gått i bilder!

  JANUARI Guldbaggegalan med underbara familjen Fontana (Papadopoulos) <3 Årets första Nyhetsmorgon med vegotema på Tildes begäran Gick på Stellagalan och firade alla fantastiska kvinnor i branchen! FEBRUARI Gästade Power Women podden med Beata Kull Åkte till...

läs mer

Dessert Nyårsafton – Hallonsemifreddo

Det här har varit ett semifreddo år för mig, jag har fullkomligt förälskat mig i denna halvfrysta dröm och gjort den på alla möjliga vis. Hallonsemifreddo 8-10 port. Tid: 20 min + tid i frysen. 2 ägg 1 ½  dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde 1 ask frysta...

läs mer

Varmrätt till nyårsafton – Hummerrisotto

För många är nyår synonymt med hummer, så självklart vill jag ha hummer på min nyårsmeny till er! Det här är perfekt för att bara en hummer sätter smak på 4 portioner, så om det är lite skralt i nyårskassan efter jul så är den här rätten perfekt att bjuda på då den...

läs mer

Världens bästa jul

Den här julen hade inte kunnat vara mer lyckad. Min första jul hemma på typ 10 så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Men den började bra med att min pojkvän överraskade mig med en stor kungsgran! Någon dag senare hann jag med ett par glas champagne på Bank...

läs mer

Förrätter till nyårsmenyn!

Detta kan man göra på många sätt, efter tycke, smak och plånbok. När du handlar till din bricka i charkdisken så be att få smaka innan du köper så att du får med dig just dina favoriter. Du kan välja att göra denna enkel eller mer avancerad beroende på hur mycket du...

läs mer

Ät din jävel..

  (innehåller adlinks) Jag fick i dagarna hem boken Ät din jävel av Malin Haawind, en bok om "matglädje, dödsångest, vitlök och smör".  Jag ser mycket fram emot att läsa den här och tycker att Malin tar upp superviktiga ämnen i sin bok som vi alla borde...

läs mer