Blogginlägg

Mina senaste blogginlägg

Restaurangtips Kapstaden – Mustacchio

  Mustacchio hittade vi av en slump efter att, till Linas besvikelse, ha landat i ett ösregn i hennes favoritstad! Vi fick ta det som en gratis och uppiggande snabbdusch av naturen, slänga in väskorna i huset och lagom till att vi fick syn på Mustacchio hade...

läs mer

När fel blir rätt

I jul skulle jag fått ett bud med Grönstedts Julcognac XO Noël 2018,  men det hamnade på villovägar! Det finns nämligen en till Jessica Frej i Stockholm som då och då av misstag får buden som ska till mig. Grönstedts tipsade i år om att smaksätta julpralinerna med sin...

läs mer

Mysdag & julklappar

(inlägget innehåller adlinks) Strax innan jul hade jag min första julavslutning med Bella som anställd. Vi började med cavalunch på Sturehof, om ni inte testat deras pommes är det ett måste nästa gång ni går dit, de är goda till a l l t! I berget av glitterpaket gömde...

läs mer

Saffranskyckling med Kryddris

Har du saffran över från lussebaket i jul kan jag varmt rekommendera den här kycklingrätten med knapriga pistagenötter och syrliga granatäppelkärnor som jag serverar med ett kryddigt ris. Saffranskyckling 1 påse saffran (0,5 g) 1/2 dl hett vatten 1 dl yoghurt 1 tsk...

läs mer

Fynda min garderob i min Sellpystore!

I maj förra året berättade jag om den totala utrensningen i mitt hem som jag och Bella gjorde då och om hela sanningen ska fram så var den inte total! Jag har nämligen lyckats rensa min garderob en gång till och fyllt en hel sellpybutik med vackra klänningar från...

läs mer

Sallad med brysselkål och ädelost

Har du ädelost kvar från julen och är sugen på att äta den på något annat än pepparkakor kan du laga den här saltsyrliga och fräsha salladen med brysselkål och lingon. Brysselkål med ädelost 500 g brysselkål 2 msk smält smör 1 dl tinade lingon 140 g ädelost 1 dl...

läs mer

Restips Kapstaden – Grand Africa Café & Beach

Sista kvällen på vår Sydafrikaresa spenderade vi på Grand Africa Café & Beach för att fira hur lyckad vår resa varit! Det är nog en av de mest instagramvänliga restaurangerna jag någonsin varit på, den låg mitt i ett hamnområde men var utbyggd med en lång...

läs mer

Middagstips Trettondagsafton – Oxfilé med stekt sallad

  Den här rätten komponerade jag som en del av en fyrarättersmeny inspirerad av Italien och deras sätt att äta. Därför har jag valt en stekt sallad som tillbehör till oxfilén som lätt kan kännas tung om den kombineras med ett stabbigare tillbehör. Den här kombon...

läs mer

Nytt i leo till garderoben

Jag fick hem ett jättehärligt bud i jul med plagg från ett samarbete mellan Gococo och Petra Månström, också känd som maratonpetra. Alla produkter i kollektionen är tillverkade i unika och funktionella material för att underlätta löpningen och ett aktivt liv utomhus,...

läs mer