Fler glutenfria pizzor hittar ni boken ”Laga nytt -pasta, pizza, paj och pirog”. Passar till alla typer av pizzor, testa exempelvis min pizza bianco. Receptet är i gram för att det är superbra när man bakar glutenfritt. Tycker du det är tråkigt att baka men älskar pizza? Färdiga glutenfria pizzabottnar finns att köpa. Den här tycker jag är god!
Glutenfri pizzabotten
4 pizzor
10 g jäst
400 g kallt vatten
50 g rismjöl
20 g majsmjöl
90 g bovetemjöl
60 g maizena
1/2 tsk salt
15 g fiberhusk
majsmjöl till utbakning
Vispa ut jästen i vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg.
Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.
Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.
Lägg på dina favorittillbehör.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter