Idag var jag på nyhetsmorgon och fick chansen att visa hur man gör världens absolut godaste potatisgratäng. Man behöver bara 4 saker.
Potatis
Grädde
Vitlök
Salt
Och vatten med det har man ju oftast i kranen hemma. Det är två grejer som är extremt viktiga för att få till en krämig gratäng och det är 1 att man använder sig av mjölig potatis. JÄTTEVIKTIGT. Så memorera det, gratäng = mjölig potatis. Nummer 2, använd vispgrädde för det blir absolut godast och ger allra bäst krämighet. Här har jag skrivit om fördelarna med vispgrädde.
Sen är det bara köra, potatisgratäng är lika lätt att laga till en person som till 20 så det är alltid tid för gratäng. Mvh gratängälskaren nummer 1.
POTATISGRATÄNG RECEPT
4 port (eller 1 superhungrig Jessica efter sändning :D)
800 g mjölig potatis
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis.
Skiva tunt och lägg i en ugnsfast form
Skala och pressa eller riv vitlöken ner i en skål.
Häll på salt, grädde och vatten.
Rör om.
Häll blandningen över potatisen.
Grädda i 40 minuten på 200 grader.