Glutenfri toscakaka med citron

Finns det ens någon människa som inte fullkomligt älskar toscakaka? Jag tror inte det. Den här glutenfria toscakakan med mandelmjöl och citron är så god att alla vill äta den. Jag lovar, ingen kommer ens märka att den är bakad utan gluten eftersom den är bakad med naturligt glutenfria mjöler. Testa! Vill du hellre bara ha en helt klassisk toscakaka så hoppa helt enkelt över citronen. Eller har du en massa apelsiner som skräpar i fruktskålen, varför inte testa det istället? Man kan göra precis hur man vill här är allafall ett toppenbra glutenfritt grundrecept på toscakaka 🙂

Toscakaka med citron

Kakan
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl mjölk
100 g smält smör
1 citron, zest och saft
2 dl majsmjöl (100 g)
1 dl mandelmjöl (40 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
smör och mandelmjöl till formen

Tosca
100 g smör
1 ½ dl farinsocker (100 g)
½ dl mjölk
1 krm salt
100 g flagad mandel

Sätt ugnen på 200 g varmluft.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa så allt blandas väl.
Smörj en springform med smör och bröa med mandelmjöl.
Grädda mitt i  ugnen i ca 25 minuter.
Smält smöret till toscan i en kastrull.
Tillsätt farinsocker, mjölk och smör.
Låt det puttra ihop i 4 minuter.
Tillsätt mandeln och rör om.
Ta ut kakan ur ugnen (efter den gräddats i 25 minuter).
Häll på toscan och bred ut den över kakan.
Ändra ugnen till grilleffekt och grädda i ytterliga 5 minuter.
Håll ett öga på kakan så det inte bränns.
Ta ut och låt svalna.
Servera!