3 skäl att välja vispgrädde framför matlagningsgrädde

När jag lagar mat hos vänner och bekanta hittar jag i mångas kylskåp matlagningsgrädde. Jag skulle därför vilja ägna ett inlägg till att förklara varför det är så mycket bättre att köpa vispgrädde.

vispgra%cc%88dde_matlagningsgra%cc%88ddematlagninsgra%cc%88dde-vispgra%cc%88dde

Vispgrädde vs Matlagningsgrädde

1. Vispgrädde är godast. Ja det vet nog det flesta.

2. Vispgrädde har inga tillsatser. Matlagningsgrädde innehåller stabiliseringsmedel E407.

3. Vispgrädden är drygare dvs billigare än matlagningsgrädden.

Hur gör man då om man inte vill ha 40 % fetthalt utan 15 % som matlagningsgrädden har? Jo man spär helt enkelt ut vispgrädden med vatten/mjölk och reder eventuellt av såsen/grytan med maizenamjöl, potatismjöl eller vetemjöl. Inga konstigheter.

Välj vispgrädde om du vill ha godare, billigare och bättre mat:)

Bonus är ju också att vispgrädden har många fler användningområden än matlagningsgrädden så när man har det hemma kan man göra allt från knäck, till gräddsås och tårtor.

Ren och skär lycka med vispgrädde i kylskåpet. Den bästa mejeriprodukten, efter smör såklart. Smör är livet. Men man kan ju göra smör av grädde, så grädden kanske vinner ändå!

Sugen på något gräddigt och sött?

Eller en krämig morotssoppa med salvia kanske?