Många vill äta mer grönt, men på något vis tycker vi att det inte är helt enkelt. Jag vet dock ett sätt som har fått mig att äta överdrivet mycket råa grönsaker senaste veckorna. Svaret på gåtan är dipp. Grönsaker med en god dipp är absolut godaste mellanmålet, förrätten eller tv-myset. Tilde de Paula tipsade också mig om att det här är det bästa sättet att få barnen att äta mer grönsaker. För om man serverar grönsaker före middagen när de är riktigt hungriga så ökar chanserna att de är nyfika på att tugga i sig dom.
Här är min favorit just nu.
Grönsaker med tahinidipp
Ta de grönsaker du har hemma. Det mesta är gott! Det här är perfekt före maten eller faktiskt som snacks framför tvn eller till och med som mellis efter träningen. Så gott!
4 port.
2 morötter
3 sellerstjälkar
1 paprika
Dipp
2 msk tahini (sesampasta)
1 msk mango chutney
1 dl turkisk yoghurt
½ dl kallt vatten
1 krm flingsalt
Blanda alla ingredienser och häll upp i en fin skål.
Skala morötterna, skölj paprika och selleri.
Skär upp i stavar och lägg på ett fint fat.