Avokadopasta, så gott! Spagetti i en krämig avokadosås. Det här är en ny favorit hemma hos oss och helt perfekt att svänga ihop när man har många avokados som är mogna samtidigt. Ja för alla vet ju hur det är först är alla avokados stenhårda och sen är alla mogna på samma gång. Då kan det vara kul att veta vad man kan hitta på förutom guacamole. Belugalinser är riktigt gott och om du inte har provat det ännu kommer du förmodligen bli lika kär som jag. De håller formen perfekt och bjuder på ett härligt tuggmotstånd. Receptet har jag tagit fram till amelia nummer 20. I varje nummer av amelia bjuder jag på massor med härliga recept. Sugen på tidningen klicka här.
Spagetti med ljuvlig avokadosås
Tid: 20 min
4 portioner
300 g spaghetti
3 mogna avokados
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka basilika
2 dl belugalinser
1 dl kokvatten från pastan
½ dl olivolja
2 dl nyriven parmesan
Svartpeppar
Salt
Sätt på en stor kastrull med vatten.
När det kokat upp salta ordentligt och tillsätt linserna.
När linserna kokat 10 minuter tillsätt spaghettin och koka tills den är al dente, det tar ca 5-10 minuter beroende på sort, kolla på förpackningen.
Mixa avokadoköttet, vitlök, citronsaft, basilikablad, olivolja och 1 dl kokvatten som du norpar från pasta/linsvattnet.
Mixa tills det är en slät grön sås.
När pastan är klar, häll av vattnet och blanda spaghettin och linserna med såsen.
Servera med nymald svartpeppar och parmesan.