Tomatsoppa något jag snöat in på senaste tiden, eller tomater överlag faktiskt. Det är bara så himla gott. När du köper burktomater tänk på att välja en bra sort med riktigt smakrika tomater. De kostar några kronor mer, och det är värt det! Den här soppan svänger du ihop på nolltid och med goda tomater så smakar det massor. Jag gillar när den är chilihet, men smaka dig fram så det blir lagom för dig. Det är ju så olika det där hur mycket chili som man tycker är gott. Halloumi i soppa är en ny favorit, jag struntar i att steka den utan lägger bara ner den i soppan och låter den puttra med i några minuter så den blir varm och mjuk.
Tomatsoppa recept
Tid: 3 min
2 portioner
2 burkar tomatkross
2 tsk sambal ölek (Smaka dig fram, till rätt mängd för dig. Har du inte sambal, ta chiliflakes eller färsk chili)
1/2 tsk salt
1 pkt halloumi
4 bitar soltorkade tomater
Till servering:
Färska örter, bröd, olivolja.
Lägg de krossade tomaterna i en kastrull med sambal olek och salt och koka upp.
Skär halloumin i kuber.
Skär soltorkade tomater så smått du kan.
Lägg halloumin och tomaterna i kastrullen och låt de koka med några minuter.
Servera soppan med hackade färska örter, rostat bröd och en skvätt olivolja.