Bästa lunchen – Råraka med senap och ädelostkräm

 

Hur gott som helst, hur lätt som helst och klart på nolltid – Världens bästa lunch! (förutom polkabetorna, preppas med fördel en stund innan;)

Råraka med senap och ädelostkräm

1 port.

4 potatisar , skalade
1 krm salt
Smör att steka i

Riv potatisen grovt.
Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
Krama ur den rivna potatisen och lägg i pannan.
Tryck till med en stekspade och salta något, stek på medelvärme i ca 5 minuter, vänd sedan och stek lika länge på andra sidan.
Servera med exempelvis senapskrämen och färska örter så som körvel, persilja eller gräslök.

Senapskräm

25 g ädelost
1/2 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 tsk sötstarksenap

Mixa ingredienserna till en tjock kräm och servera till rårakan.

Dekorera med tunt skivad polkabeta som fått ligga i isbad med vinäger, isbitar och salt i minst 1 timme.

Tips! Också gott med prinskorv till om de ligger kvaer i frysen från jul!