Hur gott som helst, hur lätt som helst och klart på nolltid – Världens bästa lunch! (förutom polkabetorna, preppas med fördel en stund innan;)
Råraka med senap och ädelostkräm
1 port.
4 potatisar , skalade
1 krm salt
Smör att steka i
Riv potatisen grovt.
Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
Krama ur den rivna potatisen och lägg i pannan.
Tryck till med en stekspade och salta något, stek på medelvärme i ca 5 minuter, vänd sedan och stek lika länge på andra sidan.
Servera med exempelvis senapskrämen och färska örter så som körvel, persilja eller gräslök.
Senapskräm
25 g ädelost
1/2 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 tsk sötstarksenap
Mixa ingredienserna till en tjock kräm och servera till rårakan.
Dekorera med tunt skivad polkabeta som fått ligga i isbad med vinäger, isbitar och salt i minst 1 timme.
Tips! Också gott med prinskorv till om de ligger kvaer i frysen från jul!