Den här tryffeln kom jag på som tillbehör till en stark kaffe när jag skrev en nyårsmeny och ville lägga till något som piggar upp när matkoman kickar in;) Den passar såklart som pricken över i´et på alla vinterns middagar, det är också härligt att slänga in något extra som gästerna inte förväntar sig.
Chokladtryffel med havssalt
10 min + kyltid+ rulltid
Ca 20 tryfflar
200 g choklad jag använder fin mjölkchoklad 39% från Valrhona men går också med mörk choklad om man gillar det bättre
1 ½ dl vispgrädde
25 g smör rumsvarmt
½ tsk havssalt
Skalade hackade pistagenötter att rulla tryfflarna i
Hacka chokladen i småbitar och lägg i en skål.
Koka upp grädden.
Häll den kokheta grädden på chokladen och rör tills den smält.
Lägg i det rumsvarma mjuka smöret och rör till du har en fin blandning.
Smula i saltet och rör om.
Plasta in och låt stelna i kylen.
Ta ut och forma till bollar med hjälp av händerna och en sked.
Rulla bollarna i hackade pistagenötter.
Förvara i kylskåp till servering, håller i flera dagar.