Det här har varit ett semifreddo år för mig, jag har fullkomligt förälskat mig i denna halvfrysta dröm och gjort den på alla möjliga vis.
Hallonsemifreddo
8-10 port.
Tid: 20 min + tid i frysen.
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 ask frysta hallon
2 dl mini maränger
2 dl hackad vit choklad
Savordikex
Frysta bär att dekorera med
Snöre
Vispa vitor med 1/2 dl socker till fast vitt skum, och vispa tills sockret löst sig.
Vispa gulor ljusgult med 1 dl socker och vaniljsocker, och vispa tills sockret löst sig.
Vispa grädden fluffig.
Vänd ihop de tre skålarna.
Blanda ner frysta hallon, vit choklad och maränger.
Häll smeten i en springform klädd med bakplåtspapper eller plastfolie.
Frys i minst tre timmar, gärna mer.
Ta ut och ställ på ett fat, ta bort pappret.
Lägg kex runt om kakan och knyt fast med snöre eller band.
Dekorera med frysta bär.
Servera gärna med tomtebloss i.
Tolvslaget
12 grapes of luck
Det här var något jag fick när jag firade nyår i Paris för många år sedan. 12 vindruvor vid tolvslaget som man ska äta för att få tur med sig in i nästa år. Här har jag trätt de på spett och serverar i en bubbeldrink som passar ypperligt på tolvslaget.
6 glas.
10 min.
72 vindruvor, trädda på 6 spett, 12 på varje
1 flaska champagne/cava/prosecco
6 msk koncentrerad flädersaft
Fördela flädersaften i 6 glas.
Toppa med bubbel och lägg i druvorna.
Skål!