Pumpasoppa capuccino med tryffelfeta

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

På mingelfesten servera soppan i små kaffekoppar eller glas, fint, festligt och smidigt.

4 port eller 8-10 mingel port.

 

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 kg butternut pumpa. Skalad och delad i mindre bitar.

40 g smör

4 dl torr äppelcider (finns på systembolaget)

1 liter god kycklingbuljong

2 dl vispgrädde

salt och peppar

 

Till servering pumpakärnor.

 

Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare.

Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull.

Lägg i pumpan.

Häll på cider, buljong och grädde.

Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servera i koppar med en sked tryffelskum

 

Cappuccinoskum med tryffelsmak

1 pkt fetaost med tryffelsmak och spad

1 dl mjölk

½ dl grädde

 

Koka upp grädde och mjölk.

smula ner feta och häll i spadet.

Mixa skummigt med stavmixer.

Häll soppa i en skål lägg en sked tryffelskum i varje skål.