RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD
På mingelfesten servera soppan i små kaffekoppar eller glas, fint, festligt och smidigt.
4 port eller 8-10 mingel port.
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 kg butternut pumpa. Skalad och delad i mindre bitar.
40 g smör
4 dl torr äppelcider (finns på systembolaget)
1 liter god kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
salt och peppar
Till servering pumpakärnor.
Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare.
Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull.
Lägg i pumpan.
Häll på cider, buljong och grädde.
Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Servera i koppar med en sked tryffelskum
Cappuccinoskum med tryffelsmak
1 pkt fetaost med tryffelsmak och spad
1 dl mjölk
½ dl grädde
Koka upp grädde och mjölk.
smula ner feta och häll i spadet.
Mixa skummigt med stavmixer.
Häll soppa i en skål lägg en sked tryffelskum i varje skål.