Tacopaj -världens godaste

 

Pajskal

1 förpackning kokta kikärtor á 380 g, avrunnen vikt 230 g

1 ½ msk olja

1 dl Mandelmjöl

1 krm Salt Fint

2 tsk Fiberhusk

 

Häll av kikärtorna och skölj dom.

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg.

Tryck ut degen i en pajform.

Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 15 minuter, och låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.

 

Fyllning

500 g nötfärs, svensk ekologisk

1 påse tacokryddmix

1 gul lök

20 g smör till stekning

1 dl vatten

2 tomater

1-2 dl hackad fefferoni,

2 dl cremé fraiche

½ dl majonäs

2 vitlöksklyftor

3 dl riven smakrikost

 

Hacka löken.

Stek köttfärs och lök i en stekpanna med smöret.

Tillsätt tacokryddmixen.

Häll på 1 dl vatten och låt det koka in i köttfärsen.

Hacka tomaterna och blanda de med fefferoni

Häll köttfärsen i pajskalet.

Bred tomaterna ovanpå.

Blanda cremé fraiche och majonäs.

Pressa eller riv  i vitlöken.

Blanda i 1 dl riven ost.

Bred blandningen ovan på tomaterna.

Strö över osten.

Grädda i 20 minuter på 200 g.

Servera med strimlad isbergssallad.