innehåller annonslänkar
Paul Svensson har i samarbete med Coop och Sara Begner startar världens tycker jag bästa restaurang ReTaste. Här fick jag en av mina mest svindlande matupplevelser i livet!
Paul får matvaror på Coop i Västberga, det är frukt och grönt som är övermoget, skadat eller på annat sätt osäljbart, det är råvaror som nått sitt bäst före datum och inte går att sälja i butiken, det är kaffe där vakuumet har släppt, ja egentligen allt som inte går att sälja, och av detta skapar Paul och hans kockar från Fotografiska den mest vidunderliga mat!
ReTaste inspireras av faktumet att mat och råvaror ofta är som bäst vid den tidpunkt då de håller på att tappa sin lyster enligt norm. Tricket är att förädla dem just då och använda rätt metoder för förädling.
Bakade morötter med fermenterade morötter eller grillad gurka med rökt majonnäs. Kombucha på honung som gått ut. Inkokta persiskor med spansk körvel och hallon. Blomkål med riven salami.
Alltså det här var så coolt, lärorikt och gott att jag bönade och bad att de skulle ha detta som en permanent restaurang, och han sa inte ja men heller inte nej…