Den här underbara lilla biffen är perfekt att förbereda och ha i kylen till veckan som kommer. Servera den på rostat bröd med sallad och tsatsiki som mellanmål eller med en god sallad med quinoa eller bulgur till lunch eller middag. Också goda som de är kalla om tiden tryter!
Rödbets- och halloumibiffar med tsatsiki
4 port.
Biffar
4 stora kokta rödbetor
1 pkt halloumi
1 ägg
1 dl bovetemjöl
Olivolja att steka i
Riv rödbetorna och halluomin på fina sidan på rivjärnet.
Blanda med ägg och bovetemjöl.
Hetta upp en stekpanna.
Häll olivolja i pannan och forma till biffar direkt i pannan.
Tsatsiki
1 gurka
1 dl dill, finhackad
5 dl grekisk yoghurt
0,5 tsk salt
1 klyfta vitlök, pressad
Riv gurkan och lägg i en sil.
Pressa ut överflödig vätska.
Blanda gurka, dill, yoghurt, salt och pressad vitlök.