Kryddpepparn kommer verkligen till sin rätt här ihop med fänkål och dill. Salladen är ren och skär sommar på en tallrik.
3–4 kycklingfiléer (totalt 800 g)
1 msk kryddpeppar
1 msk torkad oregano
1 msk fänkålsfrö
3 krm salt
2 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
2 gröna paprikor
3 avokador
½ gurka
2 dl finhackad dill
1 pkt fetaost, à 150 g
saft från 1 citron
Blanda kryddpeppar, oregano, fänkål och salt och gnid in kycklingen i kryddorna.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper.
Banka ut kycklingfiléerna till 1 ½ cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja med vitlöken i pannan. Stek cirka 3 minuter på varje sida.
Hacka paprikan, avokadon, gurkan och fetaosten i smått och lägg i en skål.
Pressa över citronsaft och addera dillen och blanda om.
Servera den nystekta kycklingen med salladen.