Supergoda snittar till påskminglet. Funkar lika bra på toast om du inte hinner göra våfflorna, då är det klar på några minuter.
Våfflor
10 st.
3 ägg
3 dl mjölk
100 g smält smör
2 dl maizena majsstärkelse
2 dl havremjöl (märkt glutenfritt)
1/2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
smör till stekning
Vispa ihop till en jämn smet.
Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar.
Låt stå i 5 minuter.
Hetta upp ett våffeljärn.
Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan.
Grädda och njut!
Servering:
För ca 4 hela våfflor dvs 16 ”hjärtan”
150 g lax, gärna salmalax
1 krm salt
1 tub riven pepparrot á 45 g
200 g färskost exempelvis philadelphia
1 kruka basilika
Nymalen svartpeppar
Zest av 1 citron
Skiva laxen så tunt du kan.
Strö lite salt på laxen.
Bred ett tunt lager pepparrot på våfflan.
Bred ett generösare lager med philadelphia ovanpå pepparoten.
Fördela laxen på våfflan.
Hacka basilikan och strö över våfflan.
Strö över lite zest på våfflan.
Dra lite svartpeppar på våfflan och servera direkt.