Pannkakor till frukost. Det är väl ändå helgmys i sin renaste form. Varje gång jag steker pannkakor till mig och min kille tänker jag på hur jäkla mycket kärlek det låg bakom alla pannkisar mormor, farmor och mamma stekt. Det tar lixom lång tid att steka pannkakor till två pers. Jag förstår inte hur mormor orkade steka plättar till fem hungriga ungar på sommaren. Hon måste stått i vårt pyttelilla kök i flera timmar med stekos som enda sällskap. Det är kärlek. Sen kastade vi i oss allt ihop på några minuter för att sedan fortsätta bada. Vilket tålamod. Vilken kärlekshandling.
Jag utgick från receptet på den här kylskåpsmagneten men ändrade om lite så pannkakorna blev glutenfria.
Glutenfria Pannkakor
1 dl havremjöl (märkt glutenfritt)
1 dl rismjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk xantangummi
1/2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
5 dl mjöl
3 ägg
Vispa eller mixa till en slät smet.
Låt stå 10 minuter.
Stek i massor med smör.
Scanpans stekpannor är verkligen sjukt bra. Den här lilla har jag haft i massor med år och det är inte en skråma i den, perfekt storlek för pannkakor, steka ägg och laga till en liten måltid för 1-2 pers.