Den godaste kantarellpastan!

Foto Lina Eidenberg Adamo

Kantarellpasta med dill

Dill och kantareller är en riktig superkombination. Se till att steka kantarellerna på hög värme så de får fin färg.

400 g tagliatelle
500 g kantareller
1 vitlöksklyfta
Nymalen svartpeppar
Salt
2 msk smör att steka i
2 dl grädde
2 dl kokvatten från pastan
2 dl riven parmesan
1 litet knippe dill

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten.
Borsta rent eller skölj kantarellerna rena från jord.
Stek kantarellerna på högvärme i smöret med salt, peppar och en hel vitlöksklyfta.
När kantarellerna fått färg häll i grädde och kokvatten från pastan.
När pastan är klar blanda pasta, kantareller och ost.
Hacka dillen och strö över.
Servera!

bakom kulisserna när jag och Lina fotade svamprecept till senaste amelia.