Nu är rödbetorna så otroligt goda så passa på att njuta!
Morötter och rödbetor med salviakrutonger och chevré
Underbar förrätt med massor vackra färger och ljuva smaker. Tricket när man kokar färska rödbetor och morötter är att skala de efter kokningen då glider skalet lätt av.
Tid: 15 min
4 port.
1 knippe morötter (500 g)
1 knippe rödbetor (500 g)
½ liten baguette
1 msk smör att steka i
2 msk olja att steka i
1 vitlöksklyfta att steka med
några färska salviablad
150 g chevré
Skär av blasten på morötterna och betorna. (du kan spara blasten på betorna och använda i pajen).
Koka morötter och betor i varsin kastrull med saltat vatten.
Det tar ca 15–20 minuter beroende på storlek.
Skiva baguetten i ½ cm tjocka skivor.
Stek brödskivorna i olja, smör, 1 hel vitlöksklyfta och salviablad på medelvärme i några minuter.
Häll av vattnet från morötterna och betorna.
Dra av skalet på betorna genom att klämma på dem.
Morötterna kan behålla sitt skal eller så klämmer du försiktigt av det.
Dela betor och morötter på mitten och lägg på ett fat.
Toppa med krutongerna och smula över Chevré.
Imorgon släpps ett nytt avsnitt av ”Lättlagat med Jessica Frej” missa inte:)