Sötpotatissallad -perfekt strandlunch!

sötpotatissallad

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Sötpotatissallad

Tid: 25 min

1 kg sötpotatis
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 kruka koriander
1 påse ruccola
250  körsbärstomater
1 ½ riven parmesan
1 dl macadamianötter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och skär den i små kuber.
Skiva vitlöken.
Lägg potatisen och vitlök på en plåt med bakplåtspapper.
Häll på salt och olja.
Blanda om och baka i ugnen i ca 15-20 min så de blir mjuka.
Ta ut potatisen och låt den svalna.
Hacka koriander, skär tomater i halvor och rosta macadamianötterna i en torr panna.
Blanda ihop alltsammans och ät direkt eller packa ner i kylväskan.

Jessica Frej Gotland