Grillad kryddkyckling med örtig quinoa
Supergod kyckling med quinoa. Vill man kan man givetvis koka färskpotatis till istället, men jag tycker det kan vara kul med något annat på kvällen om man ätit klassisk midsommarlunch med sill och potatis. Vill du förbereda maten så koka quinoan dagen innan och skär kycklingen och blanda med kryddor och ha i kylen tills det är grilldags.
Tid: 30 min
4 port.
3–4 kycklingfiléer (totalt 800 g)
1 msk kryddpeppar
1 msk torkad oregano
1 msk fänkålsfrö
1 msk rökt paprikapulver.
1 tsk salt
2 ½ dl Quinoa
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl Dill
1 dl Basilika
1 dl Persilja
1 msk smör
1 citron
Hummus och blandad färdigsköljd sallad till servering
Koka upp vatten och grönsaksbuljong med quionan, utan lock.
Smaka efter 15 minuters koktid, här den mjuk häll av eventuellt överbliven vätska.
Låt stå under lock och vila i 15 minuter.
Blanda kryddpeppar, oregano, fänkål och salt och gnid in kycklingen i kryddorna.
Skär kycklingen i 2-3 delar på längden.
Grilla kycklingen på hög värme så den får schysst yta och blir precis genomstekt.
Blanda quinoan med örter, citronsaft och skal och 1 msk smör.
Servera quoinoan med kycklingen, blandad sallad och hummus!
Sänk ribban: Det är gott med färdig hummus tycker jag, allt behöver man inte göra från grunden när det är fest, bara häll upp i någon snygg skål och ringa över lite olivolja. Mums!
Missa inte mina jordgubbsdrinkar till midsommarfesten!