Sommartårta i glas
10-15 port.
Tårtbotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl majsmjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 min.
Tillsätt majsmjöl, vaniljsocker och kardemumma.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform på ca 20*30 cm.
Baka i ugnen i 20 minuter och låt sen svalna.
Tips- hinner du inte baka egen tårtbotten, köp en på bageriet och dra sen lite nymalen kardemumma över tårtbotten i samma veva som du häller på smöret.
Fyllning
150 g smör
1 ½ kg jordgubbar
1 l grädde
citronmellis, flaggor eller dyl till dekoration.
Montering
Skär kakan i 10-15 bitar och lägg i 10-15 glas.
Bryn smöret.
Lägg 1 msk brynt smör på varje tårtbottenbit i glasen.
Skiva jordgubbarna och fördela i glasen.
Vispa grädden och fördela i glasen.
Dekorera och servera!