Laxburgare
Att tillaga fisk behöver inte vara krångligt, i alla fall inte när du gör mina superenkla och supergoda laxburgare!
600 g laxfilé
1 litet ägg
1 tsk salt
1 dl finskivad salladslök
Smör att steka i.
Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare.
Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan.
Stek 3-4 minuter på varje sida.
Dressing:
2 dl majonnäs
½ kruka basilika
några dillkvistar
½ dl finhackad gräslök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Mixa till en slät grön dressing.
Picklad gurka:
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
½ gurka
Koka upp ättika, socker och vatten.
Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel.
Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.
Servering:
Rostat toastbröd
Sallad
Bred dressing på ett bröd, lägg på lite sallad och en burgare, lägg på några gurkskivor och mer dressing.
Servera!