Det är försvinnande gott och går att göra på frysta eller färska rabarber. Har du bråttom så välj vaniljglass istället för mousse.
20 min. plus tid att kyla
3-4 rabarberstjälkar ca 400 g
1 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
5 dl vatten (och lite potatismjöl om du vill reda ❤️)
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 tsk nystött kardemumma
Skölj av rabarben och skär i bitar.
Lägg ned i en kastrull och strö över socker och vaniljsocker.
Häll på vattnet så det täcker och koka 10 minuter.
(Red eventuellt soppan med potatismjöl)
Ta av från värmen.
Låt dra ett par timmar och sila sedan bort rabarbern.
Ställ soppan i frysen i 30 minuter innan servering.
Vispa grädden lätt med kardemumman.
Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
Låt den svalna något så den är flytande men inte varm.
Häll ner den i grädden under omrörning.
Häll den kalla soppan i skålar och toppa med moussen.