Glad MĂ„ndag đ Hoppas att ni haft en hĂ€rlig pĂ„sk med sol, skratt och kvalitetstid med nĂ€ra och kĂ€ra! đŁ HĂ€r kommer veckans men10
MÄndag: Salsiccia med cannelinibönor, frÄn min kokbok supergott & supersnabbt.
Tisdag: Ugnsbakad fetaost med chili & citron. Det Ă€r sĂ„ himla gott och lĂ€ttlagat! Ăter ofta det nĂ€r jag ska laga mat till bara mig sjĂ€lv đ¶đđ
Onsdag: Hur gör du carbonara?! Jag har grÀdde i. End of discussion. SÄhÀr gör jag!
Torsdag: Laxsallad. âKryddpeppar pĂ„ lax â Ă€r det nĂ„gon slags julfest pĂ„ gĂ„ng eller?â Nej, det Ă€r bara det att kryddpeppar Ă€r gott i fler sammanhang Ă€n just som julkrydda. Testa den hĂ€r laxen och du förstĂ„r vad jag menar. Om du rĂ„kar ha en stektermometer hemma, anvĂ€nd den sĂ„ Ă€r du sĂ€ker pĂ„ att laxen blir sĂ„ dĂ€r perfekt.
Fredag: Lammstek med potatisgratĂ€ng. Min farmor lĂ€rde mig att laga lamm pĂ„ detta sĂ€tt, jag gjorde det i pĂ„sk och det blir sĂ„ himla gott. Att bjuda pĂ„ stek kan kĂ€nnas krĂ„ngligt men det Ă€r faktiskt lĂ€ttlagat Ă€ven om den behöver lite tid i ugnen. Och visst kĂ€nner man ofta att man liksom inte pallar stĂ€lla sig och skala potatis? Jag tog tid, 1 kilo potatis tar 4â5 minuter att skala. DĂ„ skalar jag inte sĂ€rskilt snabbt ens. Det Ă€r om man kĂ€nner efter ocksĂ„ ganska skönt rent mentalt att bara stĂ„ rakt upp och ner och skala nĂ„gra potatisar.