Butternutpumpa, äppelcider, buljong och grädde. Min absoluta favoritsoppa som har hängt med mig i många år, perfekt till söndagskok och veckans matlåda.
Len pumpasoppa med äppelcider
6 personer.
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
40 g smör
1 kg butternutpumpa, skalad och i bitar
4 dl torr äppelcider
1 l kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Till servering:
pumpakärnor
fetaost (gärna med tryffelsmak)
Gör såhär:
- Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare. Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpan.
- Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
- Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
- Servera med pumpa kärnor och smulad fetaost.