20 minuter – 10 stycken
Kombinera det bästa av två världar: klassiska våfflor med smak av semla. Passar också perfekt till våffeldagen den 25 mars!
Ingredienser:
• 3 ägg
• 3 dl mjölk
• 100 g smält smör
• 2 dl majsstärkelse
• 1 1⁄2 dl havremjöl
• 1⁄2 dl mandelmjöl
• 1⁄2 msk fiberhusk
• 1 tsk bakpulver
• 1⁄2 tsk salt
• 2 tsk nymald kardemumma
• Smör till gräddning
Topping:
• 2 dl flagad mandel
• 3 dl vispgrädde
• Florsocker
Gör så här:
1. Börja med att rosta mandelflagorna i en torr panna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna på ett fat.
2. Vispa ihop ingredienserna till våfflorna till en jämn smet. Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar. Låt
stå i 5 minuter.
3. Hetta upp ett våffeljärn. Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan. Grädda våfflorna och toppa sedan med grädde, florsocker och rostad mandel.
Foto: Lina Eidenberg Adamo