COOKALONG PÅ TISDAG 15/9 18:30. Det blir FRANSK SALLAD, är du med?
Vi gör detta ihop och jag lär dig såklart pochera äggen, det är inte så svårt som man kanske kan tro. Jag är också ganska säker på att du kommer vilja göra det ofta när du väl har lärt dig. För att är nämligen otroligt gott och väldigt elegant.
Det här ska vi göra:
Fritera 1 dl avrunnen kapris i rapsolja i några minuter och låt sen rinna av på papper. Blanda 2 msk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl majonnäs, 2 msk olivolja och 1 msk vinäger i en stor skål. När det är en jämn dressing blanda i bladen från 3-4 hjärtsallad eller annan sallad. Och 2-3 skivade tomater. Blanda om så de täckas av dressingen. Toppa salladen med brödkrutonger, friterad kapris och pocherade ägg.
Receptet kommer från min nya kokbok Jessicas Vegomiddagar som du hittar här.