Receptet är framtaget i ett samarbete med Miele.
Brynt kantarellsmör
150 g smör
3 dl kantareller
2 msk smör att steka i
1 liten vitlöksklyfta
1 msk konjak
Nymalen svartpeppar
½ tsk salt
1 dl finriven parmesan
Bryn hälften av smöret i en kastrull.
Smöret är brynt när det doftar nötigt och är bärnstensfärgat.
Låt smöret svalna och resterande smör bli rumsvarmt.
Hacka kantarellerna smått.
Stek kantarellerna i 2 msk smör med en hel vitlöksklyfta, salt och peppar.
När kantarellerna fått fin färg häll i konjak och låt den koka in.
Blanda kantareller, smör, brynt smör och ost.
Lägg i plastfolie och forma till en rulle.
Lägg i kylskåp att sätta sig.
1 kg oxfilé
1 tsk salt
1 msk svartpeppar
Steksnöre
Smör att steka i
1 kg fast potatis
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Några salviablad
1 tsk salt
Slå på kombiugnen automatikprogram oxfilé och välj stekning och välj sedan om du vill ha blodig, medium eller well done.
Sätt ett galler i ugnen.
Bind oxfilén, salta och peppra.
Bryn oxfilén på hög värme i smör.
Skiva potatis och lägg på en plåt med salt, olja, salvia och vitlök.
När ugnen signalerar, lägg oxfilén på gallret och potatisen på en plåt under.
Låt gå tills den signalerar klart.
Ta ut oxfilén och låt den vila på en skärbräda.
Slå på grill på ugnen och grilla potatisen i 3 minuter.
Skiva upp oxfilén och servera med potatis och kantarellsmör.