Gluenfri Granola
4 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl valnötter, hackade
½ dl honung
½ dl farinsocker
½ dl rapsolja
½ dl vatten
2 dl torkad frukt, tranbär, aprikoser, russin.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ihop honung, farinsocker, rapsolja och vatten.
Blanda samman de blöta ingredienserna med de torra och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i 15 minuter och rör sen om.
Rosta i 15 minuter till.
Låt svalna och blanda med torkad frukt.
Förvara i exempelvis en ren glasburk.