Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food.
Det här är ett recept jag ofta återkommer till, det är så enkelt att laga på saker jag oftast har hemma och alla tycker om det. Fungerar väl på egen hand man kan också vara tillbehör till lax eller kyckling.
3 klyftor vitlök
1 gul lök
1 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
3,5 dl arborioris
2 dl vittvin
12 dl tomatjuice
2,5 dl riven graviera
Till servering
200 g smulad fetaost
Svartpeppar
Olivolja
Finhacka vitlök, lök och soltorkade tomater
Fräs det i olivolja i en tjockbottnad stor kastrull tills löken är genomskinlig och mjuk.
Tillsätt riset och låt det suga upp oljan.
Häll på vin.
Rör hela tiden.
Tillsätt tomatjuicen löpande under omrörning i ca 25 minuter.
Medan du rör i riset då och då.
Ta av från värmen och rör i graviera och låt den smälta.
Lägg upp risotton, strö över lite smulad fetaost.
Ringla över lite smakrik olivolja och nymalen svartpeppar som sista touch.