Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food
Jag älskar rödbetor, det är så vackert och så himla gott! Köper du rödbetor med blast. Skär då av blasten innan de åker in i kylen. Sitter blasten kvar blir betorna mjuka. Blasten är dessutom jättegod att äta som sallad.
Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana filodeg)
Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!
1 burk avrunna kikärtor
1 msk olja
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
Kör allt i en matberedare till en deg.
Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.
Fyllning
400 g rödbetor
150 g fetaost
3 Ägg
2 dl Grädde
65 g spenat
½ tsk Salt
Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka.
Häll av och spola i kallt vatten.
Skala rödbetorna, oftast kan man bara dra av skalet med händerna.
Vispa ihop ägg, grädde och salt.
Skiva rödbetorna.
Lägg spenaten i pajskalet, lägg rödbetorna ovan på.
Häll över äggstanningen.
Slär fetaosten i kuber.
Lägg över fetaosten.
Grädda i 30 minuter på 200 grader.
Låt svalna något innan servering.