Bakad Risotto med Kantareller och Dill

I betalt samarbete med Sigva 

🍁✹ Njut av höstens mysiga kvĂ€llar med en perfekt kombination av komfort och lyx! ✹🍁

Det finns nÄgot förtrollande hÀrligt med en mÄltid som nÀstan lagar sig sjÀlv, sÄ att man sjÀlv kan njuta av ett bad eller kanske hinna ta tag i diskberget frÄn i morse. Min Bakade Risotto med Kantareller och Dill Àr den perfekta rÀtten för de kvÀllar nÀr du vill ha dig en gourmetupplevelse med minimal anstrÀngning (Jag varje dag).

đŸ„‚ Matcha med ett glas Saint Clair Chardonnay, med en fruktig och nyanserad smak med fatkaraktĂ€r och inslag av gula Ă€pplen, mango, nötter, kryddor och en lite smörig avslutning. Vinet finns pĂ„ systembolaget har nummer 2188 och kostar 109 kr.

Bakad Risotto med Kantareller och Dill
10 min förberedelse + 30 min tillagningstid

Ingredienser:

2 bananschalottenlökar

2 selleristjÀlkar

2 vitlöksklyftor

1 nÀve gula kantareller

25 g smör

Âœ dl grĂ€dde

2 krm salt

2 krm svartpeppar

2 buljongtÀrningar (grönsak)

4 dl avorioris

8 dl kokhett vatten

1 dl Saint Clair Chardonnay nr 2188

œ dl riven parmesan och smakrik olivolja till servering

œ dl finhackad dill

Blommor frÄn 1 krondill till servering

Olivolja

Instruktioner:

SÀtt ugnen pÄ 200°C.

Skiva lök, selleri och vitlök.

FrÀs grönsakerna och svampen i smöret i 2 minuter i en kastrull eller djup stekpanna med lock.

HÀll i vatten, buljong och ris. PÄ med lock och stÀll in i ugnen i 30 minuter.

Strö över dill, krondillblommor och parmesan, och ringla generöst med olivolja över.