Burgarna
800 g nötfärs
1 tsk salt
Smör att steka i
Skivad ost, gärna ”hamburgerost”
4 hamburger bröd eller 8 skivor rostbröd
Amerikansk senap
Ketchup
Ev lite av bearnaisedippen och tunt skivad rödlök
Dela färsen i 8 bitar.
Forma försiktigt till 8 bollar, arbeta inte färsen utan håll den luftig.
Hetta upp en gjutjärnspanna ordentligt.
Lägg i en klick smör.
Lägg i bollarna ett par åt gången.
Tryck till så de blir platta med en stekspade
Salta.
Stek 3-4 minuter på varje sida.
När den börjar bli klar lägg osten ovanpå så den smälter lite.
Stek bröden också i smör så de blir frasiga.
Bearnaisedipp till pommes
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 msk dragonvinäger
2 dl neutral rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk dragon
Vispa ihop ägggulor, dijonsenap och vinäger.
Addera oljan droppvis under vispning tills all olja är i.
Addera övriga ingredienser.
Servera!