Taco köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa går och blir bästis med tacohyllan, vad får vi då? En ny familjefavorit kanske?


1 ägg

½ dl vatten

1 påse tacokrydda (gärna extra stark)

500g nötfärs, svensk gärna ekologisk

400 g potatis, fast

500 g sötpotatis

1 burk majs

25 g smält smör

Till servering:

Riven ost

Gräddfil

Salsa

Isbergssallad

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta potatisen

Skiva potatis och sötpotatis tunt helst på mandolin för det får snabbast och lägg i formen, strö på 1 tsk salt och häll på smöret och majsen.

Blanda runt och gör en avlång grop i mitten för köttfärslimpan.

Vispa ihop ägg, vatten, kryddor.

Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev.

Tänk på att inte arbeta smeten för länge,

Forma till en avlång köttfärslimpa och i mitten av formen.

Baka i ugnen i 35 minuter.

Servera med tillbehören.