Mexikansk äggpanna
Frukost, brunch, lunch eller middag. Den här passar till allt och lite till, det bästa är kanske att den går supersnabbt att svänga ihop och på grejer man oftast har hemma.
20 min
1 gula lökar, finhackade
2 msk olivolja
1 solo vitlök
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
2 tsk koriander, torkad
400 g krossade tomater
2 dl vatten
400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
6 ägg
150 g riven cheddarost
färsk koriander.
Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan i 5 minuter.
Tillsätt vitlök, kryddor och stek en stund till.
Häll i krossade tomater, vatten och bönor.
Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
Knäck äggen ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.
Täck med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min.
Strö över osten.
Servera med tortillabröd och färsk koriander.