Kalla mig gärna geni! Jag är så glad att jag kommit på detta, inte alls särskilt långsökta men ändå härliga sättet att göra ischoklad på. Jag har alltid älskat ischoklad och när jag var liten gjorde man det på blockchoklad och kokosfett som man köpte i en silvrig smör liknade kloss. Nu på senare år har ju kokosoljan seglat upp som rena mirakelprodukten och jag använder ofta kokosolja när jag steker, som body lotion och i granola.
Jag har läst att många hälsomänniskor käkar kokosolja i sin renaste form varje morgon eller har det i kaffet bara för att få i sig nyttigheterna. Så nu till min genialiska plan, riktigt schysst mörk choklad och organisk kokosolja. Nu blir mitt favoritgodis helt plötsligt hälsosnacks om man ska tro på oljan och kakaons superkrafter, utan att förändras i smak! HALLÅ GENIDRAG!
Ischoklad med kokosolja
40 st
ischokladformar
100 g kokosolja
200 g choklad 70%
Smält kokosfettet i en kastrull på medelvärme.
Ta av den från värmen och rör ner chokladen, som gärna får vara hackad i småbitar.
Häll upp i en liten kanna och fördela i formarna.
Förvara i frys eller kylskåp. Kokosoljan gör att de smälter snabbt i rumstempratur. Ett trix vid serveringen är att lägga en kylklamp under tallriken eller ta fram några åt gången.