4-6 portioner.
200 g digestivekex (välj glutenfria för en glutenfri paj)
100 g smör
397 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 bananer
2,5 dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad
0,5 krm flingsalt
GÖR SÅHÄR:
Krossa kexen, antingen kör du dem i en matberedare eller så lägger du kexen i en plastpåse och bankar sönder dem med en kavel eller liknade.
Bryn smöret.
Blanda smör och kexsmulor och tryck ut det i en springform.
Ställ i frysen i 10 minuter, eller i kylen medan ni äter varmrätten.
Bred ut dulce de leche över kexbotten.
Skala och skiva bananen och lägg den på kolan.
Vispa grädden lätt och fluffig och fördela den över bananerna.
Avsluta med att riva över chokladen och strö över flingsalt.
Servera!
Karamelliserad kondenserad mjölk finns att köpa färdig, vill man göra själv köper man sötad kondenserad mjölk och kokar hela burken i en kastrull med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Burken ska koka i 2 timmar. Låt svalna innan du öppnar burken.