Knäckig, glutenfri och supergod! Dessutom blir det lite disk! Bättre än så blir väl inte en äppelpaj? Servera med glass eller crème fraiche som ger en härlig syra till den söta pajen.
Knäckig äppelpaj
500 g svenskt äpple
0,5 tsk malen kanel
150 g smör
2,5 dl farinsocker
0,5 dl vispgrädde
1 dl majsmjöl
3 dl havregryn, glutenfria
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
glass (eller crème fraiche, till servering)
Sätt ugnen på 200 grader.
Klyfta äpplena och lägg i en pajform och strö över kanel.
Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
Ta av från värmen, slå i farinsocker och vispgrädde och rör om. Tillsätt majsmjöl och rör om till en slät smet. Rör i bakpulver.
Tillsätt havregryn och salt och bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Servera ljummen med vaniljglass eller crème fraiche.