Vietnamesiska vårrullar

Hej från Göteborg och underbara Grötö! 👋 I helgen tog jag Dorthe och satte oss på ett tåg och två båtar ut till min bästa vän Louise och hennes son Ludde och det är jag så glad och tacksam för ❤️ Det är så roligt att uppleva och se nya platser genom Dorthes ögon. Första kvällen lagade vi en riktig gammal goding, min take på vietnamesiska vårrullar, här kommer recept ❣️

Tips! Nästan alla grönsaker som är goda råa fungerar! Äter du veganskt så hoppa animalier och ladda på med sojabönor, nötter och dylikt.

 

Vietnamesiska Vårrullar

För 6 personer.

Vårrullar
36 rispapper
4 morötter, strimlade eller rivna
2 stjälkar salladslök
1 gurka, strimlad
2 avokador, i bitar
60 g spenat
180 g böngroddar
400 g kyckling, tillagad och kall (eller räkor och rå lax)
100 g cashewnötter
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
1 limefrukt, i klyftor

Min favoritdipp
0,75 dl japansk soja
3 msk risvinäger
1 tsk honung
1 msk färsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök, riven
1 msk sesamolja
1 krm chiliflakes

Hoisindipp
1,5 dl hoisinsås
1 dl jordnötssmör (gärna med bitar i)
2,5 msk vatten
1 limefrukt, saften
Linas jordnötssås
1 dl jordnötssmör (gärna med bitar i)
1 dl vatten, kokande
1 msk japansk soja
1 msk sriracha
1 msk färsk ingefära, riven

Vårrullar
Hacka och strimla morötter, salladslök, gurka och avokado.
Lägg alla grönsaker och kyckling, räkor eller lax i små skålar.
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna och lägg i en skål.
Ställ allt på bordet och kryddorna i varsin kruka. Servera även limeklyftor till.
Ställ en rund form på bordet med ljummet vatten, där i doppar man rispappret i 30–60 sekunder så det blir mjukt. Ett papper i taget.
Fyll med det med det du tycker om och rulla ihop, dippa i någon god sås och ät.

Min favoritdipp
Blanda ihop alla ingredienser och servera.

Hoisindipp
Blanda ihop alla ingredienser och servera.

Linas jordnötssås
Blanda ihop alla ingredienser och servera.