En saftig limpa med knapriga sesamfrön. Brödet har en mild smak och passar bra som frukost eller mellanmålsbröd. Fler glutenfria recept hittar du i mi och Maria Blohms kokbok ”baka gott utan gluten” 🥐
Glutenfritt sesambröd
1 limpa.
600 g kallt vatten
10 g färsk jäst
30 g honung
200 g majsmjöl
100 g bovetemjöl
100 g rismjöl
80 g sesamfrön
2 tsk salt
40 g fiberhusk
sesamfrön att strö på brödet
Blanda samman alla ingredienser utom fiberhusken till en jämn smet.
Tillsätt fiberhusk under omrörning så att inga klumpar bildas.
Jäs degen i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
Baka ut degen till en avlång limpa och strö över sesamfrön.
Låt jäsa i 30 minuter på plåten.
Grädda i 225 grader i 1 timme.
Låt brödet svalna nästan helt innan du skär i det.