I det här avsnittet lagar jag en fantastiskt enkel och god rätt – råraka! Jag blandar i halloumi för att ge rätten en matigare känsla, och till rårakan serverar jag en god avokadosalsa.
Råraka med halloumi
Rårakor 4 st
200 g halloumi
4-5 potatisar
2-3 morötter
1 tsk salt
Smör eller olja att steka i
Riv halloumi fint på ett rivjärn och lägg i en bunke
Grovriv potatis och morot och lägg i bunken med halloumi.
Häll på salt. Blanda om.
Hetta upp en panna med olja eller smör.
Lägg i en ¼ av rivet och platta till med en stekspade.
Stek på medelvärme i ca 6 minuter på varje sida.
Låt ligga och hålla värmen i en form i ugnen på 120 grader medan du steker resten på samma vis.
Servera med exempelvis avokadosalsa.
Avokadosalsa:
2 avokado
1 dl creme friache
½ citron
1 krm salt
½ tsk tabasco
1/2 vitlöksklyfta
Skala och mosa avokadon ihop med creme fraîche, citronsaft, salt, tabasco och finhackad vitlök.