Key lime pie med jordgubbar
En smarrig key lime pie med kondenserad mjölk, jordgubbar och grädde gör sig fint som sött avslut på middagen i sommar 🍓
Pajbotten
200 g digestivekex (går bra med glutenfria)
150 g smör, smält
0,5 tsk salt
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk sötad
3-4 limefrukter, zest och saft (pressa så det blir 1 dl saft)
5 äggulor
Servering
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
ev färsk citronmeliss (eller ätbara blommor)
Gör såhär:
Pajbotten
Krossa kexen genom att lägga i en plastpåse och banka på den med en kavel, eller kör dem i en matberedare.
Blanda kex, smält smör och salt och tryck ut i en springform (24 cm i diameter).
Förgrädda pajbottnen i ugnen på 175 grader i 10 minuter, över under värme.
Fyllning
Häll kondenserad mjölk i en skål.
Tvätta limen och riv ner limezest i skålen.
Pressa limen så du får ut totalt 1 dl juice och blanda ner den ihop med äggulorna.
Häll blandningen på den förgräddade botten och baka av den på 150 grader över och under värme i 10 minuter. Låt svalna.
Jag brukar ställa den varma fomrne på två kylklampar som är inlindade i en handduk, då svalnar snabbare och kan komma in i kylen.
Ställ pajen i kylskåp när den är klar och låt den stå där minst 3 timmar, kan gott så längre.
Servering
Vispa grädden fast och klicka ut på den kalla pajen.
Dela jordgubbar och sprid ut dem ovanpå.
Dekorera eventuellt med ätbara blommor och blad.