Fruktsallad med myntadressing

När jag var barn blev jag alltid tokigt besviken när den efterlängtade desserten som nalkades var fruktsallad. Men när jag blev äldre och visare kom jag ju på att fruktsallad är vansinnigt gott om man gör det på rätt sätt med uteslutande god frukt (d.v.s. inte stenhårda päron, äpplen och övermogen banan), bär och en smakrik dressing. Servera gärna med en kula glass!

Fruktsallad med myntadressing

Dressing:

1/2 dl flytande honung
½ dl rom
1 kruka finhackad mynta
1 kruka finhackad basilika

Sallad (variera efter tycke och smak eller trädgård)

2 apelsiner
2 dl vindruvor
1 dl granatäppelkärnor
2 dl tärnad mango
2 dl tärnad ananas
2 dl hallon

Blanda ingredienserna till dressingen i en skål stor nog att rymma hela salladen.

Skala och filéa apelsinerna, gärna med en kniv så allt det vita försvinner och lägg filéerna i skålen med dressingen. Dela vindruvorna på hälften och lägg i skålen. Lägg ner övriga ingredienser och blanda runt.

Servera gärna med vaniljglass, grekisk yoghurt eller lätt vispad grädde.