Påsktårta med smak av kärleksmums 🥰

Ängtårta

Påminner i smakbilden om kärleksmums som är så himla gott. Den här tårtan ger en vårig känsla och är mycket lättare att baka än man tror.
Ca 60 min plus tid att svalna.

Kakan
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
2 dl majsmjöl
2 dl mandelmjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
Bakplåtspapper

Smör till formen.

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret till kakan.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser till kakan och vispa så allt blandas väl.
Smöra kanterna på en springform lätt.
Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på formen.
Häll smeten i formen.
Grädda i ca 30 minuter.
Låt svalna helt.
Dela kakan på mitten.
Fyll kakan med ett generöst lager nutellasmörkräm.
Lägg på överdelen och häll över antingen glasyr 1 eller glasyr 2.
Strö över grön kokos.
Dekorera efter din fantasi eller som på bilden.

Nutellasmörkräm
100 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
1/2 dl nutella

Vispa samman allt med en elvisp i 5 minuter på högsta effekt!

Glasyr alternativ 1 -kärleksmumsglasyr
3 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
60 g smör
3 msk kallt starkt kaffe

Smält smöret och blanda ner florsocker, kakao och kaffe. Rör med visp till slät glasyr.
Häll direkt på kakan.

Glasyr alternativ 2 apelsinchoklad
3 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
60 g smör
3 msk apelsinjuice

Smält smöret och blanda ner florsocker, kakao och juice. Rör med visp till slät glasyr.
Häll direkt på kakan.

Dekoration:
2-3 dl kokos
Ca 1 tsk Grön hushållsfärg
Godis – ägg, kaniner, kycklingar och liknade.
Blanda kokosen med karamellfärgen, i en skål, blanda gärna med händerna så det blandas väl.
Addera lite karamellfärg i taget till önskad kulör, olika märken färgar olika mycket.
Häll kokos över kakan direkt när du haft på glasysen.