Banoffee pie är en dessert som alltid går hem. Krämigt, krispigt, sött och salt gör den här desserten till en fullpoängare.
4-6 portioner.
200 g digestivekex (välj glutenfria för en glutenfri paj)
100 g smör
397 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 bananer
2,5 dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad
0,5 krm flingsalt
Gör såhär:
- Krossa kexen, antingen kör du dem i en matberedare eller så lägger du kexen i en plastpåse och bankar sönder dem med en kavel eller liknade.
- Bryn smöret.
- Blanda smör och kexsmulor och tryck ut det i en springform.
- Ställ i frysen i 10 minuter, eller i kylen medan ni äter varmrätten.
- Bred ut dulce de leche över kexbotten.
- Skala och skiva bananen och lägg den på kolan.
- Vispa grädden lätt och fluffig och fördela den över bananerna.
- Avsluta med att riva över chokladen och strö över flingsalt.
- Servera!
Karamelliserad kondenserad mjölk finns att köpa färdig, vill man göra själv köper man sötad kondenserad mjölk och kokar hela burken i en kastrull med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Burken ska koka i 2 timmar. Låt svalna innan du öppnar burken.