Fried Chicken & Blue Cheese dip

Frasigt friterad kyckling är en rätt som välkomnas av hela familjen både som vardagsmiddag och helggott!

4 portioner.

Marinad
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar (kan ökas för mer styrka)
1 ägg
1 dl yoghurt
600 g kycklingfilé (lår eller vingar i mindre bitar)

Panering
5 dl pankoströbröd (glutenfri)
2 l frityrolja

Gör Såhär:

Marinad
Blanda ihop ingredienserna och marinera kycklingen i detta i minst 30 minuter.

Panering
Vänd kycklingbitarna i panko.
Fritera direkt i olja som är 160 grader i ca 3-5 minuter beroende på storlek.
Förvara de färdigfriterade kycklingbitarna på ett galler om de inte ska serveras direkt.

Blue Cheese Dip:
1 burk crème fraîche
150 g blåmögelost (krämig)

Gör Såhär:

Mosa ihop ingredienserna med en gaffel och servera.