Frasigt friterad kyckling är en rätt som välkomnas av hela familjen både som vardagsmiddag och helggott!
4 portioner.
Marinad
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar (kan ökas för mer styrka)
1 ägg
1 dl yoghurt
600 g kycklingfilé (lår eller vingar i mindre bitar)
Panering
5 dl pankoströbröd (glutenfri)
2 l frityrolja
Gör Såhär:
Marinad
Blanda ihop ingredienserna och marinera kycklingen i detta i minst 30 minuter.
Panering
Vänd kycklingbitarna i panko.
Fritera direkt i olja som är 160 grader i ca 3-5 minuter beroende på storlek.
Förvara de färdigfriterade kycklingbitarna på ett galler om de inte ska serveras direkt.
Blue Cheese Dip:
1 burk crème fraîche
150 g blåmögelost (krämig)
Gör Såhär:
Mosa ihop ingredienserna med en gaffel och servera.