Glutenfria Hallongrottor

Ljuvliga, glutenfria hallongrottor bakade på mandelmjöl.

Tips! Testa att fylla dina hallongrottor med vaniljkräm istället för sylt.

För 20 kakor:
120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g strösocker
100 g smör
100 g majsstärkelse
30 g majsmjöl
50 g hallonsylt
Små pappersformar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Väg upp alla ingredienser utom sylten, nolla vågen mellan ingredienserna och häll rakt ur förpackningen.
Arbeta samman för hand till en deg.
Dela degen i 20 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i en form, placera dem på en plåt.
Tryck ett litet hål i varje boll. Lägg en liten klick sylt i varje hål.
Grädda i 10 minuter i 200 grader över-/ undervärme i mitten av ugnen.

 

Fler glutenfria recept hittar du i min och Maria Blohms bakbok Baka gott utan gluten, köp den här!